Utan Interoute stannar EM-festen

Om en månad drar årets stora fotbollsfest igång. Vi är många som väntar otåligt på Sveriges första match i gruppspelet den 11 juni. På att få se Zlatan, Elmander och Källström förhoppningsvis ta Sverige vidare till slutspelet, och ge hela svenska folket revansch för EM-nesan 2008.

Ett evenemang av den här storleken ställer förstås stora krav på it-system som kan leverera matchsändningar i HD-kvalitet för fotbollsfans världen över. Uefa.com kommer att bli en av världens tio mest besökta sajter under den dryga månad som fotbolls-EM pågår. I en intervju i Computer Sweden den 4 maj berättar Uefas it-chef Daniel Marion om vilken stor utmaning det varit att få hela det komplexa it-nätverket på plats.

Som vd på Interoute i Norden är jag oerhört stolt över att Uefa i höstas valde Interoute som leverantör av den infrastruktur som ligger till grund för all kommunikation under EM.  Vi hostar alla tillämpningar och system som används av Uefa, inklusive webbplatsen uefa.com och deras it-plattform FAME (Football Administration and Management Environment), som hanterar mediebokningar, ackrediteringar, tävlingsledning samt tjänster för domare och kommersiella partners. FAME är en unik tillämpning utformad för Uefas specifika behov och är avgörande för driftssäkerheten under matcherna.

Det ställs särskilt stora krav på Uefas online-plattform i årets turnering, eftersom mer än 400 miljoner användare förväntas besöka uefa.com, jämfört med cirka 343 miljoner under finalen i EM 2008. Inget tidigare evenemang har haft så stor trafik av videoklipp som det förväntas bli i årets turnering, tack vare användningen av smartphones och surfplattor, som formligen exploderat det senaste året.

Interoute har framgångsrikt designat, byggt och rullat ut en it-plattform som bara måste fungera under så stort evenemang.  Partnerskapet med Uefa bekräftar kvaliteten på våra tjänster, infrastuktur och tekniska expertis.

Låt den stora festen börja! Heja Sverige!

Och välkommen till min blogg, som jag härmed inviger med ovanstående ”skrytinlägg”.

Det här inlägget postades i Unified Computing, Unified ICT, Video as a Service och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s