Telia är det nya Facit

I sommar börjar Telia ta extra betalt av sina nya kunder när de ringer med Skype eller använder andra ip-baserade tjänster med mvoip i mobilen. Det här har upprört många och redan orsakat en kommentarsstorm på nätet. Och kunderna kommer inte att acceptera detta. Det bekräftas också i en undersökning genomförd på uppdrag av Rebtel, som visar att över sex av tio mobilanvändare skulle överväga att byta leverantör om deras operatör började blockera ip-samtal i mobilen.

Andreas Bernström, vd på Rebtel, kritiserar Telia i en debattartikel i Computer Sweden för några veckor sedan. Jag delar helt hans synpunkter, men skulle tillochmed vilja gå ett steg längre och kalla Telias nya avgift för en straffskatt på Skype och andra liknande tjänster. Om detta skriver jag i en debattartikel i dagens utgåva av CS.

Det här inlägget postades i Video as a Service och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s