Härmed ordinerar jag mina medarbetare skärmfri tid

Härmed ordinerar jag mina medarbetare skärmfri tid

I sin kolumn i Svenska Dagbladet den 13 maj ställer sig Per Schlingmann frågan om man inte borde få även vuxna att ta sig skärmfri tid, på samma sätt som man gör med barn. Schlingmann lyfter på ett pedagogiskt sätt fram både för- och nackdelar med att ständigt vara tillgängliga via mobilen, mailen och molnet. Fördelen är att vi kan arbeta var vi vill, när vi vill. Det blir lättare att få ihop livspusslet. Nackdelen är att det leder till stress att alltid vara tillgängliga eftersom man förväntas agera. Man är aldrig riktigt ledig.

Vi kämpar alla med att skapa balans i våra liv, mellan jobb, fritid och familj. Teknikutvecklingen har gjort att man kan jobba var man vill och därmed få en bättre balans, och det tycker jag är bra! Samtidigt finns det en uppenbar risk att vissa inte kan hantera friheten och sätta en egen gräns, och därför blir oroliga och stressade. 

Här kan jag i min roll som chef och ledare vara tydlig och faktiskt uppmana mina medarbetare att ta sig tid till avkoppling och reflektion genom att stänga ner dator, padda och mobil. Sagt och gjort: härmed ordinerar jag alla mina medarbetare på Interoute skärmfri tid. Det tror jag kommer göra oss både mer kreativa och mer produktiva, samtidigt som vi mår bättre.

Det här inlägget postades i Video as a Service och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s