Två konferenser…

Två konferenser…

FN:s klimatpanel, IPCC, presenterade i slutet av september sin rapport. Den slår fast att jordens klimat blir allt varmare, och det är människans påverkan som är huvudorsaken. En stor andel av växthusgaserna kommer från resandet. Nu är förstås inte allt resande förknippat med arbetet, men i de fall det sker finns i de flesta fall en policy som reglerar resandet. Och många organisationer, som till exempel teknikkonsulten ÅF och försäkringsbolaget IF, har kommit långt med att ersätta resor med videomöten och andra e-möten.

WWF uppskattar att om man ersätter var femte affärsresa inom EU med videokonferenser, skulle koldioxidutsläppen minskas med över 22 miljoner ton varje år. Som en jämförelse genererar en flygning Stockholm-Göteborg 40 kg koldioxid per person. En videokonferens 7 gram! WWF-studien visar också att om hälften av alla anställda inom EU ersatte ett enda möte med en videokonferens skulle det spara 2,13 miljoner ton varje år.

Kort sagt – FN:s Klimatkonferens och videokonferens spelar i samma lag.

Det här inlägget postades i Video as a Service och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s