Om nätet är överlastat på helgerna, läs en bok!

Om nätet är överlastat på helgerna, läs en bok!

Jag hoppas 2014 rullat igång bra för er efter helgerna. Kanske hann ni också ta del av mina tittartips i förra inlägget, där jag också lovade återkomma med några bra lästips. Och det finns många. Men jag väljer några av mina absoluta favoriter just nu:

Anders Jallai och Spionen på FRA är en spänningsroman av rang. Temat är ubåtskränkningar, spioner inom FRA och underrättelsetjänsten. Anders Jallai är dykare och före detta stridspilot och boken bygger på egna erfarenheter, många års grävande i olika arkiv och samtal med personer som varit verksamma inom underrättelseväsendet eller på annat sätt haft inblick i händelserna. Oerhört spännande läsning!

Fjällgraven av Michael Hjorth och Hans Rosenfeldt. Från inledningen och den makabra upptäckten två kvinnor på fjällvandring gör, till de sista sidorna är boken en riktig ”page turner”. Miljöbeskrivningarna är detaljerade och handlingen blir som en film för ens inre. En spännande och medryckande bok.

Och sist, men inte minst, Håkan Nesser – Levande och döda i Winsford. Nesser är alltid lika läsvärd och det gäller också denna hans senaste bok om en kvinna som anländer till byn Winsford i sydvästra England med sin hund. Boken är ganska stillsam, mer klassisk roman än deckare om denna kvinna och de frågor hon väcker. Undertonen är flykt från sitt gamla liv, om att göra upp med det och kanske börja om fast man passerat livets zenit. Bara hans fantastiska språk gör boken läsvärd.
2014 har precis börjat men redan nu finns mycket spännande att se fram emot i vår bransch och inom Interoute. Men mer om det i kommande blogginlägg.

Det här inlägget postades i Video as a Service och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s