Satsa på säkra kort i IT-spelet – rätt infrastruktur

Satsa på säkra kort i IT-spelet - rätt infrastruktur

Att vi spelar allt mer online är ingen nyhet. Den globala spelmarknaden online är idag gigantisk, trots att det är en rätt ny företeelse. I Sverige omsatte spelmarknaden drygt 47 miljarder 2013. De utländska aktörer som saknar tillstånd i Sverige men ändå erbjuder onlinespel på den svenska spelmarknaden, omsatte under 2013 cirka 2,3 miljarder netto
vilket är en ökning med 2 procent. Globalt omsätter bara spelmarknaden online mångdubbelt mer i miljarder dollar. För spelutvecklare handlar det om att hålla takten uppe för att möta efterfrågan och fokusera på att ligga i framkant genom att erbjuda nya innovativa spel för att hålla konkurrenterna borta.

Den första generationens spelsajter krävde en helhetssyn på tekniken – från kontroll av allt ifrån datacentret till utvecklingen av tillämpningar och webbplatser för kunderna. Komplexiteten i regelverket skapade också unika utmaningar, som hur man etablerar en infrastruktur på skattevänliga platser som Malta och Gibraltar. Men den snabba utvecklingen av alternativa och integrerade infrastrukturplattformar, är en gynnsam utveckling för spelutvecklare generellt.

Den enkelhet och skalbarhet som molnet erbjuder är ett övertygande alternativ till den gör-det-själv strategi som brukade gälla. Det finns en ny generation av infrastrukturtjänster som kombinerar både nätverk och ett virtuellt datacenter. De nya nätverksbaserade molnplattformarna är ett verkligt alternativ vad gäller geografisk placering, nätverksstyrning och omfattande skalbarhet. De nya plattformarna kräver ingen omkodning av program eller kompromisser kring datalagring. Plattformarna ersätter helt
enkelt behovet av att investera i nätverk och lagring i datacenter och allt krångel som följer med detta.

Molnet förenklar utan kompromisser. Och det bästa är – du kan prova innan du beslutar
dig för att köpa. Molnet är ett säkert kort helt enkelt.

Det här inlägget postades i Video as a Service och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s