Lite tips inför ledigheterna

Lite tips inför ledigheterna

Dan före dan och dags för årets sista funderingar. 2014 har varit mycket händelserikt. Utvecklingen inom nya produkter och lösningar går hand i hand med hur dagens nyutexaminerade studenter ser på sitt arbete; man vill kunna arbeta där man är, när man vill och bara med det man är bra på och vill göra.

För många arbetsgivare kommer detta att innebära stora utmaningar när man måste skapa nya flexibla lösningar som gör det möjligt. Detta ämne kommer jag att återkomma till under 2015. Men först är det dags för ett par veckors välbehövlig ledighet. Och en möjlighet att kanske titta ikapp några av årets bästa serier.

  1. House of cards går från klarhet till klarhet och det är både spännande och lärorikt för alla oss som gillar att betrakta kontorskonspirationer
  2. True Detective har också hållit tempot uppe och är riktigt bra
  3. Blå ögon är en politisk thrillerserie som går på SVT. Extrema partier och krafter utmanar den sittande regeringen och skapar kaos i samhället. Medan de amerikanska serierna mest är strålande underhållning och verklighetsflykt kan man välja att se Blå ögon som ett intressant tidsdokument i ett oroligt Europa.

Ur kaos kommer kosmos. När allt är strukturerat och välordnat kanske saker förblir som de är. Men – med risk för att vara klyschig – problem och utmaningar är också möjligheter att ta fram nya lösningar. När vi ser kaos i samhället och ställs inför svåra utmaningar kommer vår påhittighet fram.

Om man känner för att krypa upp i soffan och läsa något för att förbereda sig på det nya året skulle jag starkt rekommendera Simon Sineks ”Start with why”. Allt för många beslut fattas idag utan att man frågar sig själv varför. Varför skulle någon vilja köpa en produkt, varför behöver man en ny lösning. Om man inte orkar plöja igenom boken finns det en utmärkt TED-föreläsning om saken (www.youtube.com/watch?v=sioZd3AxmnE)

Så jag avslutar med att önska en god jul och ett gott och mycket spännande nytt år!

Det här inlägget postades i Video as a Service. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s