Varför Colo…

Hur viktig är din affärsdata och hur länge klarar du dig utan den? Om svaren är ”viktig” och ”inte länge alls” bör du titta närmare på Colocation. Fördelarna är många.

1. Sov bättre

Oavsett om du har ett serverrack inhyst i kontorets städskrubb eller ett serverrum där ni dragit in kyla och minimerat vissa risker finns det troligen mer att göra. Att förebygga till exempel brand och vattenskador är både dyrt och svårt om inte fastigheten är byggd efter sådana kriterier från början. Vet du förresten vad grannen en trappa upp har precis ovanför ert serverrum? Med Colocation behöver du inte fundera på det.

2. På tid till annat

Om det inte är din kärnverksamhet att hålla på med reservkraft, energieffektiva kylsystem, larm och annat som krävs för säker drift är det ofta både enklare och bättre att köpa det som Colocation i ett datacenter. Vem har förresten jour för ert serverrum i helgen?

3. Lätt att skala upp och ned

Är det fullt i serverrummet eller har du överkapacitet? Med Colocation är båda problemen enkla att lösa. Dessutom slipper du kostsamma investeringar när kylanläggningen måste bytas ut eller när ni ska flytta och måste bygga ett nytt serverrum.

bild1
4. Serva när du vill
En Colocation-partner med datacenter nära dig innebär att du kan du nå din utrustning när som helst och hur ofta du vill. Precis som om den hade stått på kontoret, men utan de begränsningar och den oro ett eget serverrum innebär.

5. Mer pålitligt än molnet

Colocation är säkrare än molnet. Banker, försäkringsbolag och myndigheter lyder ofta under regelverk som just av det skälet kräver egna datacenter eller Colocation. Dessutom: I molnet kan du ibland få kort tid på dig att flytta din data. Vad händer om du är på semester när det mejlet kommer eller om leverantören plötsligt går i konkurs? Med Colocation har du alltid rätt att gå in och hämta din utrustning

6. Don efter person

Med Colocation kan du välja det datacenter som bäst passar dina behov. Extra hög säkerhet, högt ställda krav på energieffektivitet, geografisk placering för bästa redundans och riskminimering. Vad är bäst för dig?

Det här inlägget postades i Capacity, Colocate, Ethernet, IP-Only, Waves. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s